Η Μπιάνκα



    Η Μπιάνκα είναι όμορφη και πολύ γοητευτική γυναίκα. Ξέρει να ντύνεται και να βάφεται.

    Η Μπιάνκα ξέρει να μιλάει με ευγένεια. Μιλάει αργά και σταθερά τονίζοντας πάντα τις λέξεις τις για να μπορεί να τις ακούσει.

    Η Μπιάνκα έχει εσένα. Και εμένα. Δε μας ξέρει αλλά ζει για να μας μάθει.

    Η Μπιάνκα είναι μια γυναίκα γεμάτη αισθήματα. Μια γυναίκα που θα σε προστατέψει όταν πονέσεις και όταν θα είσαι ανήμπορος.

    Η Μπιάνκα δε ξέρει από τεχνολογία αλλά ξέρει από αγάπη. Αν της δώσεις ένα υπολογιστή θα σε κοιτάξει με το ίδιο ύφος που κοιτάς εσύ το σεμέδάκι πάνω στην τηλεόραση.

    Η Μπιάνκα δεν είναι από εδώ είναι από αλλού, αλλά ζει με εσένα. Δεν τη βλέπεις αλλά και να την έβλεπες δε θα σου έκανε εντύπωση.

    Η Μπιάνκα ξέρει να μαγειρεύει ευτυχώς καλύτερα από εσένα. Δε θα κάνει μενταγιόν από ζαρκάδι με σως δεντρολίβανου, αλλά όταν θα φας τα γιουβαρλάκια της, θα γλείψεις και τη παρανυχίδα σου.

    Η Μπιάνκα πάντα θα σε φωνάξει με λάθος όνομα. Ξέρει πως νευριάζεις με αυτό αλλά είναι πέραν των δυνατοτήτων της. Κάνει λάθη.

    Η Μπιάνκα δε γελάει με τα αστεία σου γιατί δεν τα καταλαβαίνει. Γελάει όμως υποκριτικά για να σε κάνει να αισθανθείς όμορφα. Κάτι που ποτέ δεν κάνεις εσύ γι' αυτήν.

    Η Μπιάνκα δε μπορεί να σε προλάβει τη στιγμή που τρέχεις μακριά της, αλλά προσπαθεί να σε πιάσει. Νευριάζεις όταν σε φωνάζει αυτή όμως Αλλά πάντα πας.

    Η Μπιάνκα δε θα φάει από το φαγητό που της σερβίρεις γιατί είναι πολύ λέει. Προτιμάει να φάει το κόκαλο από τη μπριζόλα για να φας εσύ την καρδιά.

    Η Μπιάνκα δε σε βλέπει, ούτε σε ακούει καλά. Τι φωνάζεις με νεύρα και αυτή κάνει πως άκουσε μέσα στις ενοχές που τάραξε την ηρεμία σου.

    Η Μπιάνκα έχει ένα υπέροχο απαλό, αέρινο άγγιγμα. Φοράει μία βέρα και ένα μονόπετρο στα δάχτυλα της. Ενθύμια ξεθωριασμένης αγάπης.

    Η Μπιάνκα κλαίει κάθε μέρα. Κλαίει πολύ αλλά όχι μπροστά σου. Μιλάει μόνη της και κλαίει μόνη της.

    Η Μπιάνκα σε χαιρετάει για τελευταία φορά και σε χαϊδεύει στον ώμο. Εσύ τον τίναξες γιατί σε ενόχλησε.

    Η Μπιάνκα δε σε ακούει πλέον όσο και αν εσύ της φωνάζεις. Όσο και αν θα τη φωνάζεις. Για όσο τη φωνάζεις.
   
    Για εσένα ποια ήταν η Μπιάνκα;


Βασίλης Χαντζής

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις